Before and After Photos of This Redesigned Skate Shack

It's basically a winter shed that's been renovated into an entertainment space with a television and bar.



This shack at the edge of a pond was refreshed into a cozy hangout space.

Photograph by MJay Photography

This shack is at the edge of a pond on an acreage near Okotoks. It's 165-square-feet and its purpose is to store skating equipment, be a hangout spot for parents watching their kids play shinny or provide a comfortable place to rest when anyone needs a break from twirling around the rink. There's a bar and television, so it could also be used for snacking while watching movies. 

The one-room cabin was originally built by Crazy Creek Timber Frames. The structure was solid and a handyman put in some elbow grease to rewire the space, add light fixtures and make some repairs. Then, interior stylist Neelam Gurm got her hands on it. 

She chose a light colour scheme and stuck with it to make the space feel bigger. She added storage where she could and blended vintage and modern Canadiana accessories. 

"Sometimes when you design a space in a home, you don't get to play out a theme," says Gurm. "It was fun to play out the vintage cabin theme. I didn't want it to be too kitschy. I wanted it to be tailored and elegant."

 

 

photograph by mjay photography

A mini fridge and television make the shack an entertainment space. Grey paint and exposed beams create a rustic modern look. Vintage pieces like the skates hanging on the wall were purchased from a collector on Kijiji.

PHOTOGRAPH BY MJay PHOTOGRAPHY

This is the same couch that was in the original space. The comfy piece of furniture is covered in throws. The light fixture was chosen to make a statement. Kids come in and out the cabin with their skates on so there was no point in putting in a fancy floor. Instead, the floorboards were painted and a rug was added to soften the space. 

 

PHOTOGRAPH BY MJay PHOTOGRAPHY

The storage bench adds much-needed storage. The plaid used throughout the space is tone-on-tone to give the traditional pattern a more modern look.


Edit ModuleShow Tags

Related Content

Soz Ibrahim and Salam Allami's Elegant Downtown Wedding with an Incredible Backstory

They met as kids who were refugees and celebrated their marriage nearly two decades later with a reception that honoured their Canadian and Iraqi cultures.

Dr. Jonathan Lee's Style Statement

He's a plastic surgeon at the Calgary Institute of Plastic Surgery and medical director at LAB 11.

3 Cool Antiques from Iron Crow

Check out the maple butcher block, stained-glass church windows and printer's cabinet that intrigued antique shop owner Terry Dixon.